Wear & Care: Πως να φροντίσετε τα κοσμήματα σας

Posted by pavasi 31/10/2022 0 Comment(s)

Wear & Care
 

Τα κοσμήματα της Pavasi είναι φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας υλικά και μπορούν να παραμείνουν λαμπερά και αναλλοίωτα για μια ζωή, αρκεί να τους δώσεις προσοχή και αγάπη. Εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές για τη φροντίδα τους.


Βασικά Tips για το πώς να φροντίζεις τα κοσμήματα σου:

  • Χρησιμοποίησε καλλυντικά, κρέμες, αρώματα, μακιγιάζ λίγη ώρα πριν φορέσεις τα κοσμήματα σου
  • Μην φοράς τα κοσμήματα σου στο μπάνιο, στην πισίνα, σε spa, όταν κάνεις σωματικές δραστηριότητες (πχ άθληση, καθαριότητα σπιτιού, μαγειρική)
  • Φρόντισε να μην έρχονται σε επαφή με χημικά προϊόντα (πχ. χλωρίνη, είδη καθαρισμού)
  • Αποθήκευε πάντα τα κοσμήματα σου ξεχωριστά για να μην γρατζουνιστούν, στο κουτί τους ή σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς
  • Καθάρισε τα με ένα ελαφρά βρεγμένο, καθαρό πανάκι σε μείγμα από ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι πιάτων. 
  • Όταν καθαρίζεις κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, θα πρέπει να το κάνεις προσεκτικά, καθώς κάποιοι, δεν επιτρέπεται να μείνουν σε μείγμα με νερό και σαπούνι για πολλή ώρα. Το τρίψιμο θα πρέπει πάντα να είναι ήπιο, για να μην χαράξουν οι πέτρες, με μαλακό, καθαρό πανί.
  • Και φυσικά, μην ξεχνάς: αν καθαρίζεις τα κοσμήματά σου κάτω από τρεχούμενο νερό, πριν ξεκινήσεις, σιγουρέψου ότι έχεις βάλει τάπα στον νεροχύτη σου!

 

Να θυμάσαι:

Ακόμη και το πλύσιμο το χεριών ή το λούσιμο μπορεί να αφήσει υπολείμματα σαπουνιού κάτω από τις πέτρες του αγαπημένου σου δαχτυλιδιού ή οι διάφορες χημικές ουσίες να βλάψουν μόνιμα την επιφάνεια των μαργαριταριών σου και άλλων λεπτών ή πορωδών πολύτιμων λίθων όπως το τιρκουάζ.

Όταν βγάζουμε τα κοσμήματα καλό είναι να τα σκουπίζουμε με ένα καθαρό, μαλακό πανί για να αφαιρέσουμε τυχόν έλαια και ιδρώτα.

Είναι σημαντικό να τα φυλάσσουμε σε κουτί επενδυμένο με ύφασμα, σε ειδικές θήκες ή τυλίξτε σε χαρτί το κάθε κόσμημα ξεχωριστά ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία επιφανειακών σημαδιών.

 

Καθαρισμός κοσμημάτων:

Καθάρισε τα σε ένα ασφαλές μέρος και όχι σε μέρη όπως το χείλος ενός νεροχύτη, όπου μπορεί να σου γλιστρήσει το κόσμημα ή κάποιο κομμάτι του και να το χάσεις.

Χρησιμοποίησε μόνο μαλακή βούρτσα, ποτέ αιχμηρά ή σκληρά αντικείμενα, για να αφαιρέσεις βρωμιά ή σωματίδια.

Οι λοσιόν, τα σαπούνια και άλλα καλλυντικά μεταβάλλουν τις οπτικές ιδιότητες των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων, κάνοντας τα να φαίνονται θαμπά.

Τα πολύ λερωμένα κοσμήματα είναι προτιμότερο να καθαρίζονται επαγγελματικά.

Καθάρισε τα κοσμήματα με διαμάντια αλλά και με συνθετικές πέτρες, με μαλακή βούρτσα βουτηγμένη σε ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Ξεπλύνε τα με τρεχούμενο νερό και σκουπίστε τα με ένα μαλακό ύφασμα.

Τα μαργαριτάρια μπορούν εύκολα να γρατσουνιστούν. Χρησιμοποίησε ένα νέο, καθαρό πινέλο μακιγιάζ και ζεστό σαπουνόνερο για να τα καθαρίσεις. Τοποθέτησε τα κοσμήματα με μαργαριτάρια σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν και μην αγγίζεις το κόσμημα μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Ποτέ μην εκθέτεις τα κοσμήματα σε χημικά ή διαλύτες χωρίς να γνωρίζεις τις ειδικές απαιτήσεις καθαρισμού τους.

 

Άλλες χρήσιμες συμβουλές:

Προσοχή με το φως και τη θερμότητα.

Ακριβώς όπως οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να βλάψουν το δέρμα μας, το φως και η θερμότητα μπορούν να επηρεάσουν την ανθεκτικότητα και το χρώμα των χρωματιστών πολύτιμων λίθων. Με την πάροδο του χρόνου η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η υπερβολική θερμότητα ή ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, μπορεί επίσης να εξασθενίσουν ή να προκαλέσουν βλάβη σε μερικούς πολύτιμους λίθους.

Η σωστή αποθήκευση κοσμημάτων παραβλέπεται συχνά. Τα περισσότερα κοσμήματα τα παραλαμβάνεις στο κουτί που παρέχεται από το κατάστημα, και αυτό είναι ένα τέλειο μέρος για να τα αποθηκεύσεις!

Διατήρησε τα πολύτιμα κοσμήματα σου καθαρισμένα και ελεγμένα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από έναν επαγγελματία για τυχόν αλλοιώσεις, χαλαρά δόντια και την γενική κατάσταση τους.

Κάθε 2 χρόνια περίπου να επιπλατινώνεις τα λευκόχρυσα κοσμήματα και κυρίως τα δαχτυλίδια που φθείρονται περισσότερο και να δίνεις για γυάλισμα όσα κοσμήματα σου έχουν χάσει την λάμψη τους.

Για την απολύμανση των κοσμημάτων σου μην χρησιμοποιείς καθαριστικά οικιακής χρήσης, ούτε αντισηπτικά υγρά, μαντηλάκια και οινόπνευμα. Σε περίπτωση που το κόσμημα αρχίσει να αλλοιώνεται εξαιτίας του αντισηπτικού, ξέπλυνε αμέσως με ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα, προκειμένου να αφαιρεθούν τα χημικά που έμειναν πάνω στο κόσμημα.

 

Αν αναζητάς ξεχωριστή φροντίδα και επαγγελματική συντήρηση των αγαπημένων σου πολύτιμων κοσμημάτων, είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για να σε εξυπηρετήσουμε, άμεσα και υπεύθυνα.

Leave a Comment